Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI

Lastnik in upravitelj (v nadaljevanju ponudnik) spletne strani Sicirus.si je podjetje Sicirus d.o.o. Za brskanje in naročanje na spletni strani ni potrebna predhodna registracija, je pa omogočena kot dodatna opcija in prinaša določene prednosti. Za prikaz dodatnih informacij kliknite na ime ali sliko artikla. Odpre se nova stran s podrobnimi informacijami o proizvodu.

Z vsakim naročilom preko sistema spletne trgovine Sicirus.si se posameznik ali podjetje strinja s splošnimi pogoji poslovanja.

Naročilo (pogodbo) je mogoče skleniti v slovenskem jeziku na območju države Slovenije.
Sicirus d.o.o. je lastnik vseh slik na teh straneh oziroma ima dovoljenje za uporabo s strani lastnikov. Vsaka nadaljnja uporaba slik, logotipov ali blagovnih znamk je prepovedana brez pisnega dovoljenja lastnikov in predstavlja kršitev zakona s področja avtorskih pravic in blagovnih znamk.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelkov ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, identiteto podjetja, kontaktni naslov za stike s kupci.

Cene in ažurnost podatkov

Cene v spletni trgovini so izražene v EUR (€) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Vse cene veljajo do spremembe objavljene ob artiklu. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Ponudnik bo zagotavljal ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ali za morebitno nedelovanje strani. Ponudnik si pridržuje pravico do vsebinskih sprememb spletnih strani kakor tudi splošnih pogojev brez predhodnega obvestila. Če izdelka trenutno ni na zalogi, ponudnik kupca obvesti ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru zagotoviti za kupca ustrezno rešitev.
Garancija, zamenjava, reševanje sporov

Vsak izdelek je opremljen s slovensko deklaracijo in navodili za uporabo skladno s slovensko zakonodajo.
Kupec ima pravico, da v 15-tih dneh po prejemu blaga pisno sporoči, da odstopa od pogodbe oz. nakupa. V primeru, da kupec odstopi od nakupa, mora blago poslati v 15-tih dneh v nespremenjeni količini in nepoškodovano, torej neuporabljeno in zaprto, na naslov Sicirus d.o.o., p.p. 18, 1420 Trbovlje. Kupec ima pravico vrniti izdelek na naš naslov tudi v primeru, da ga je že plačal. V 15-tih dneh po prejemu blaga nas obvesti, da odstopa od nakupa. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, neuporabljeno in zaprto v nespremenjeni količini. V takem primeru, mu bomo v 15-tih dneh povrnili že plačano kupnino. Kupec plača stroške vrnitve blaga.

Ponudnik Sicirus ne priznava nobenega izvajalca za izvensodno reševanje sporov (IPRS), ki bi bil vpisan v register izvajalcev IPRS. Za IPRS se potrošnik lahko obrne na evropsko spletno platformo na naslovu:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k varovanju osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004). Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani Sicirus.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informacij, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije in jih ponudnik ne bo posredoval tretji, nepooblaščeni osebi.