Najpogostejši vzroki za bolečine v mišicah , sklepih in kosteh.

Snježana Košč, dr. med., je napisala nekaj glavnih razlogov za pojav bolečin v mišicah, sklepih in kosteh.

Bolečine v kosteh mišicah in sklepih se pojavijo v vseh starostnih skupinah. Takšne bolečine so po navadi prvi vzrok za obisk pri zdravniku. Te bolečine povzročajo fizične, zdravstvene in duševne bolečine in vplivajo tudi na vsakodnevne aktivnosti in opravke, ki jih morajo ljudje opraviti. Približno 50% ljudi danes, ki imajo probleme revmatkimi bolečinami, so danes precej omejeni pri določenih vsakodnevnih opravilih in mnogi morajo prenehati delati določene stvari.

Obstajajo tri osnovne skupine mišično-skeletne bolečine in to so: vnetne, nevnetne in pa bolečine, ki jih povzročajo bolezni mehkih tkiv.

Bolečine se lahko kažejo kot akutne in pa kronične. Akutne bolečine po navadi povzročijo poškodbe, zlomi ali vnetja. Čutijo se kot ostra bolečina in se pojavi nenadno in trajanje je omejeno. Kronična bolečina pa je posledica prejšnjega zloma, poškodbe, vnetja in podobne. Bolečina traja več mesecev in je kot neka razpršena bolečina in je stalna. Kronične bolečine lahko vplivajo na psihološke motnje kot so depresija , nespečnost in tesnoba.